Kolagén pre ženy alebo mužov?

O kolagén sa začíname zaujímať väčšinou vtedy, keď ho strácame. Pleť začne vykazovať známky starnutia, vlasy sa lámu, nechty už strácajú pekný vzhľad a kĺby ráno alebo počas fyzickej námahy dávajú o sebe vedieť ako prvé. Tieto problémy prichádzajú s vekom a nezáleží na tom, či ide o muža alebo ženu. Všeobecná predstava, že kolagén je vhodný len pre ženy, je určite nesprávna.

Kolagén ako elixír večnej mladosti?

Pamätáte sa na Jeronýma Alessandra Scotta z rozprávky Cisárov pekár? Celý život sa snažil vyrobiť  elixír večnej mladosti. Išlo o podvodníka, ktorý vymýšľal jednu nepotrebnú vec za druhou a cisár, dokonalý Ján Werich, mu dal vždy ďalšiu šancu.

Keby tento alchymista vedel o kolagéne, určite by bol pri riešení niektorých zdravotných problémov cisára úspešný skôr a pri niektorých v dlhšom období. Kolagén má veľký prínos, berte ho však len ako doplnok výživy, ako pomocníka, s ktorým sa dokážete cítiť a vyzerať v každom veku najlepšie, ale pozor: vždy popri správnej strave a zdravom životnom štýle.

Čo je kolagén

Kolagén je jednou z hlavných bielkovín nášho tela. Nachádza sa všade tam, kde treba zabezpečiť spojenie a funkčnosť, teda v šľachách, kostiach, väzivách, ale aj v koži, v nechtových lôžkach a vlasových korienkoch.

Telo si ho vytvára každý deň, ale jeho produkcia sa vekom spomaľuje a klesá ešte rýchlejšie pri zlom spôsobe života. Kolagén by sme preto mali dopĺňať.

5 dôvodov prečo by mali užívať kolagén nielen ženy ale aj muži

1. Krajšia pleť

Kolagénové peptidy užívané raz denne počas ôsmich týždňov dokázali výrazne zlepšiť elasticitu pokožky, čo preukázala štúdia v časopise Skin Pharmacology and Physiology. Je veľmi dôležité, aby prijímané peptidy boli bio aktívne a mikronizované, aby ich telo nielen prijalo, ale aj po prijatí samotné kolagénové peptidy aktívne spolupracovali s bunkami tela. Telu sú najbližšie a najefektívnejšie peptidy z morského kolagénu.

2. Nárast svalovej hmoty

15g kolagénu každý deň 60 minút po tréningu užívalo 25 mladých mužov vo veku od 25 rokov po dobu 3 mesiacov. Výsledok prekvapil samotných nemeckých vedcov – cvičenie v kombinácii s pravidelným dopĺňaním kolagénu viedlo k výrazne vyššiemu nárastu svalovej hmoty a miernemu nárastu svalovej sily.

3. Ochrana pred osteoporózou

Zatiaľ čo krajšia pleť a viac svalovej hmoty sú estetickou záležitosťou, funkčný pohybový aparát je aj mužskou záležitosťou. Nižšia hladina kolagénu spôsobuje vyššiu lámavosť kostí a riziko osteoporózy. Kolagénové výživové doplnky majú pozitívny vplyv na zvýšenie minerálnej hustoty kostí a dokážu pomôcť udržať zdravé kosti aj vo vyššom veku.

131 žien vo veku 46 – 80 rokov (priemerný vek 63 rokov), ktoré dostávali 5 g špecifického kolagénového peptidu počas 12 mesiacov, získali vyššiu kostnú minerálnu hustotu v driekovej chrbtici a krčku stehennej kosti.

4. Pevnejšie a krajšie nechty

Klinické testy publikované v roku 2017 v časopise Journal of cosmetic dermatology preukázali, že účastníci štúdie, ktorí užívali 2,5 gramu kolagénových peptidov denne počas 24 týždňov, zaznamenali zvýšenie rýchlosti rastu nechtov o 12 % a zníženie frekvencie lámania nechtov o 42 %. Okrem toho až 64 % účastníkov dosiahlo celkové zlepšenie lámavosti nechtov a 88 % účastníkov zaznamenalo zlepšenie už po štyroch týždňoch po liečbe.

5. Hustejšie a pevnejšie vlasy

Vaše vlasy sa vám odvďačia leskom, pevnosťou a hustotou, akú ste predtým nezažili. Dokonca aj u žien s dočasným rednutím vlasov dôjde po 90 dňoch v spojení s vitamínom C k ich zvýšenému rastu.

Kolagén pre ženy je mýtus

Medzi našich spokojných klientov s Healie kolagénom patria všetci bez rozdielu veku a pohlavia.

recenzia-111recenzia-222recenzia-444
recenzia-mobil-1

Mal som problémy s pečeňovými testami. Po užívaní Liver detoxu mi doktor oznámil, že moje pečeňové testy sú v poriadku. Odporúčam všetkým!
Juraj

recenzia-mobil-2

Som športovec – hokejista. Mal som zničené chrupavky. Doktor mi dal lieky, ale začal som užívať aj Healie Premium Collagen s Keratínom. Po troch mesiacoch užívania som mal opravenú chrupavku a plnohodnotne som mohol športovať! Podľa doktora to lieky nedokážu.
Jaro

recenzia-mobil-3

Začali ma bolieť kĺby, potreboval som opraviť chrupavky, obnoviť kĺby. Collagen Typ II mi zregeneroval chrupavky a Immune Code mi zabezpečil regeneráciu svalov a odstránil pocit únavy po športe. Teraz viem byť aktívny a môžem kedykoľvek športovať.
Václav

recenzia-mobil-4

Veľmi mi chutili všetky príchute vášho kolagénu. Má dobrú rozpustnosť, celkovo ho hodnotím veľmi pozitívne.
Kristína

V ďalších článkoch si povieme aké typy kolagénov sú na trhu, ako dlho trvá kým začne kolagén účinkovať a ako si vybrať najlepší kolagén.