Predtým než si kúpite kolagén

Konkurencia v oblasti kolagénu je na trhu rovnako silná ako v počte realitných kancelárií v dobách lacných úverov, a keďže každá líška svoj chvost chváli, riziko, že vám zostane v rukách, vlastne v žalúdku, čierny peter v podobe vitamínového doplnku s nízkou účinnosťou, v tom horšom „antivitamín“, je obrovské. Vďaka nasledujúcim radám budete pri výbere účinného kolagénu úspešnejší.

Pôvod kolagénu 1. mieste

Na trhu je množstvo predajcov, ktorí ponúkajú najlacnejšie varianty kolagénu. Často je však získavaný z fariem, kde sa zvieratám pridávajú do krmiva rastové hormóny. Žijú v nevyhovujúcich životných a hygienických podmienkach, pijú znečistenú vodu. Kolagén získaný za takýchto podmienok môže obsahovať ťažké kovy, ktoré sú pre ľudský organizmu toxické a nebezpečné. Tie môžu spôsobovať zdravotné problémy ako neurologické poruchy, poškodenie obličiek, pečene a pľúc. Vaše telo sa ťažkým kovom bráni veľmi pomaly, v niektorých prípadoch sa ich vôbec nezbaví.

Ak vám nedokáže povedať výrobca aký je pôvod kolagénu, choďte o dom ďalej. Kolagén by ste mali užívať denne a dlhodobo, toxické „živiny“ z takto nekvalitného produktu vám skôr uškodia ako pomôžu.

Pri hľadaní kvalitného kolagénu dávajte dôraz okrem pôvodu aj na nasledujúce parametre:

  • Má certifikáciu pôvodu?
  • Je jeho účinnosť overená klinickou štúdiou?
  • Aký je jeho čistý podiel v ponúkanom balení?

Len hydrolizovaný a bioaktívny kolagén dokáže vaše telo prijať

Vďaka mikronizácii sa kolagén rozbije na jednotlivé čiastočky – peptidy a dokáže prejsť cez stenu hrubého čreva. Telo tieto bio aktívne peptidy kolagénu identifikuje ako sebe vlastné a maximálne ich využije.

Rozdiel medzi hydrolizovaným a bežným – nehydrolizovaným kolagénom je v jeho makromolekulárnej štruktúre. Čím kvalitnejší proces hydrolizácie, tým viac je zachovaná jeho bio aktivita, kolagén je lepšie vstrebateľný a telom využitý aj do najjemnejších línií pokožky.

Zloženie kolagénu musí hrať ako orchester

Aby kolagén plnil svoj účel je potrebné ho mať v určitom množstve a skladbe. Často sa stretávame s chybou kedy si klienti vyberú na kĺby kolagén typu I alebo III, pričom práve kolagén typu II je ten, ktorý im pomôže s týmto problémom.

Ideálne vyvážená zmes kolagénu typu I, II, III  s vysoko koncentrovanými účinnými látkami (keratín, acerola, biotín, zinok, kyselina hyalurónová, vitamín E, C) budú vašim telom nielen ľahšie prijaté ale aj maximálne využité. Napríklad vitamín C podstatne zvýši jeho účinnosť a pomôže chrániť kolagén pred oxidačným stresom.

Za svoje peniaze si zaslúžite kvalitu

Ženy hľadajú kolagén pre krajšiu pleť, lesklé vlasy, minimum vrások, muži pre zdravšie kĺby, Buďte dôkladný pri výbere kolagénu, zistite si jeho pôvod, či je alebo nie je hydrolizovaný a bioaktívny a či obsahuje aj ostatné zložky – vitamíny podporujúce je vstrebateľnosť a účinnosť.

Healie Collagen Premium

Na výrobu francúzskeho Healie kolagénu sa využívajú iba certifikované zdroje vo voľnom oceáne, ktoré podliehajú prísnej kontrole na prítomnosť ťažkých kovov. Živočíchy nie sú dokrmované rastovými hormónmi či antibiotikami. Testy preukázali, že morský kolagén je až niekoľkonásobne vstrebateľnejší ako iné formy živočíšneho kolagénu.

Healie Collagen Premium je hydrolizovaný a bioaktívny, a vďaka revolučnej Helix štruktúre (unikátny pomer kolagénu typu I, II a II, doplnený o ostatné dôležité zložky) vám kolagén nielen doplní, ale zároveň naštartuje vaše telo aby si ho vyrábalo samo.