5 tipov ako vybrať kvalitný kolagén

Informácií o kolagénoch je obrovské množstvo. Letáky, vzorky, recenzie, videá... Lenže ktoré sú a ktoré nie sú dôležité, aby ste sa správne rozhodli pri nákupe kvalitného kolagénu? Vyberajte podľa nasledujúcich odporúčaní, a zaručene urobíte dobré rozhodnutie. Aj keď si nevyberiete Healie kolagén 😊 

1. Čím menšie peptidy, tým vyšší prínos

Kvalitný kolagén sa vyrába technologicky náročným procesom hydrolýzy a mikronizácie. Mikronizácia sa postará o rozbitie kolagénu na malé peptidy, ktoré prejdú vašim hrubým črevom do krvi, a neprejdú bez účinku do stolice. Healie kolagén má napr. veľkosť peptidov menej ak 4000 daltonov, čo je dostatočnou zárukou vysokej „vstrebateľnosti“.

2. Vďaka bio aktivite sa vaše telo s kolagénom dohodne

Ak si kúpite kolagén, ktorého aktívna zložka nie je bio aktívna, vaše telo ho nespracuje. Opýtajte sa výrobcu, či je jeho kolagén bio aktívny. Ak tvrdí, že nevie, buď jeho výrobok nie je bio aktívny, alebo o výrobe ním ponúkaného kolagénu nemá dostatok informácií. V obidvoch prípadoch by to mal byť pre vás signál aby ste hľadali kvalitný kolagén inde.

3. Na kvalite surovín sa dá ušetriť najviac

Kolagén môžete získať kdekoľvek na svete za veľmi nízke ceny. V takom kolagéne sa môžu nachádzať ťažké kovy, ktoré vaše telo nevie odbúrať, čo môže mať negatívne zdravotné následky.

Pokiaľ však viete kde ryba, z ktorej šupín a kostí je získaný kolagén, žila, a zároveň bola spracovaná v certifikovanej výrobe, máte istotu, že si kupujete kvalitný a účinný doplnok výživy, ktorý vášmu zdraviu prospeje.

4. Klinicky overená účinnosť zložiek

Klinicky overená účinnosť zložiek je finančne a časovo veľmi náročný proces. Lacné kolagény nepodstupujú tento proces. Ich výrobný proces nezabezpečuje kvalitu spracovania, mikronizácie a už vôbec nie bio aktivitu. Výrobcovia, ktorí to myslia s účinnosťou svojich kolagénových výživových doplnkov vážne, ich majú klinicky overenú. Nebojte sa opýtať predajcu na klinicky overenú účinnosť zložiek jeho kolagénu.

5. ISO má dnes každý. Na čo by malo byť pri kolagéne?

Výroba kvalitného kolagénu je vecou špičkových technologických procesov od hydrolýzy, po mikronizáciu až pokvalitu balenia, ktoré udrží kolagén v najvyššej kvalite počas celej minimálnej doby trvanlivosti.Práve tu pomáha určovať kvalitu dodržiavanie najnáročnejších štandardov kvality. Prémiové kolagénové výživové doplnky sú vyrábané technológiami, ktoré spĺňajú normy ISO alebo HACCP. 

Vyberáte kvalitný kolagén? Zaraďte Healie kolagén do vášho zoznamu.

Healie kolagén spĺňa všetky najvyššie štandardy spracovania, je hydrolyzovaný, mikronizovaný na menej ako 4000 daltonov, a je bio aktívny. Okrem certifikácie a klinických skúšok je obohatený o lucumu, biotín, kyselinu hyalurónovú, vitamín C, E, zinok a selén. 

Ako jediný na trhu obsahuje aj Keratín – zložku najdrahších kozmetických prípravkov pre lesklé a pevné vlasy.